Az áru épsége gazdasági érdek, legyen szó szállításról vagy éppen tárolásról. Az időjárás, valamint a szállítás körülményei kárt tehetnek a rakományban, aminek megelőzésére ideálisak a gyorsan felhelyezhető, költséghatékony fóliasapkák. Nem elég, ha csupán UV-állóak, esővédettek, egyszerűen alkalmazhatónak is kell lenniük, miközben óvniuk kell az árut a mechanikai behatásoktól is. Az Iparifóliák raklaptakaró fólisapkái minőségi ugyanakkor megfizethető alternatívát jelentenek a szállítmány bel- és kültéri védelmére.

Strapabíró, könnyen felhelyezhető fóliasapka

Raklaptakaró fóliasapka: a sokoldalú csomagolótermék

Annak érdekében, hogy a termék maximálisan funkcionálhasson, egyedi termékösszetételre van szükség. A tökéletes illeszkedés érdekében rugalmasnak kell lennie, ugyanakkor kellőképpen magas szakítószilárdsággal is kell rendelkeznie.

Mindezek mellett, számtalan esetben alapvető követelménynek számít, hogy 100%-ban elszigetelje a nedvességet az alatta tárolt rakománytól. Ugyanilyen fontos szempont lehet az UV-állóság, valamint a fényvédelem is, különösen az értékes vagy fényre érzékeny szállítmány esetén.

A külső behatások hatékony kivédése érdekében fontos, hogy a fóliasapka kellő anyagvastagsággal rendelkezzen, ami ugyanakkor nem gátolja a könnyű és gyors felhelyezést.

Milyen ipari területeken alkalmazzák a raklapsapkát?

Ezek a tartós raklaptakaró sapkák jelentős mértékben hozzájárulnak a rakományok védelméhez és rögzítéséhez a különböző iparági felhasználások során. A logisztikai szektorban különösen elterjedt a használatuk, ahol alapvető eszközként szolgálnak a raklapokon szállított áruk védelmére, rögzítésére megóvva azokat a szennyeződésektől, karcolásoktól és egyéb mechanikai sérülésektől a szállítás során. Vízállóságának köszönhetően a fóliasapkák kitűnően elszigetelik a rakománytól a párát és a vizet, ami esetleg kárt tehet a szállított áru minőségében.

Az építőiparban is gyakran alkalmazzák ezeket a fóliasapkákat, különösen az építési anyagok kültéri tárolásakor, megvédve őket a poros, párás vizes környezetben. A tüzépek számára ideális védelmet biztosítanak az időjárás okozta káros hatások, mint az eső és a napfény ellen. Alkalmazásuk sikere abban is rejlik, hogy használatuk rendkívül gyors és egyszerű. Felhelyezésük és eltávolításuk rövid időt vesz igénybe, így a munkafolyamatok ideje optimalizálható. Zsugorítható kivitelben 1.000 kg feletti rakományokat is képes stabilan egység rakományként rögzíteni.

Az imént felsorolt területek mellett a mezőgazdaságban is fontos szerepet töltenek be, ahol a raklaptakaró fóliák védenek a káros nedvességtől, amely ronthatja a tárolt termények minőségét. Különösen igaz ez takarmányok esetében, amelyeket gyakran szabad ég alatt tárolnak. Nem megfelelő védelem nélkül az eső és a pára penészesedést indíthat el bennük, ami bevétel kiesést eredményezhet. A színezett raklapsapkák lehetőséget biztosítanak a fényérzékeny vagy figyelemfelhívó áruk diszkrét eltakarására is.

Hogyan kell helyesen felhelyezni a fóliasapkát?

A raklapsapka abban az esetben képes maradéktalanul ellátni a feladatát, ha az megfelelően van felhelyezve a rakományra.

A helyes alkalmazás a következőképpen történik:

  • Győződjön meg róla, hogy a rakomány száraz! A fóliasapka alatt képződött pára az idő folyamán kárt tehet a termékben.
  • Ügyeljen a megfelelő méret kiválasztására! A nem jól illeszkedő raklapsapka szigetelési képessége alacsonyabb lehet, míg a túl feszes fóliasapka könnyebben szakadhat. Hőre zsugorodó kiviteleknél kiemelkedően fontos a megfelelő méret és vastagság, hogy megfelelően rögzíthető legyen az egység rakat.
  • Törekedjen a légmentes záródásra! A sapka alatti levegőréteg – különösen a szabadtéri tárolás esetén – tágulhat és zsugorodhat, ami negatívan hathat a fólia élettartamára.

Fenntartható, mégis minőségi raklapsapka az Iparifóliáktól

Az Iparifóliák raklapsapkái a fent felsorolt összes követelménynek megfelelnek. Fenntartható regranulátum alapanyagból készítjük termékeinket, ami nem okoz minőségi romlást a fólia esetében.

Iparifóliák regranulátum keverék.

Feldolgozásra váró regranulátum

Termékeinket igény esetén magas UV álló képességgel gyártjuk, ami lehetővé teszi az akár 2 évig tartó szabad ég alatti tárolást. Továbbá ellenállnak az esőnek és különféle természeti kihívásoknak egyaránt.

Változatos színekben kínáljuk, így a felhasználás jellegétől függően dönthet a fóliasapka színéről. Amennyiben tűzveszélyes anyagot szállít vagy ilyen környezetben tárol, antisztatikus adalékanyaggal is igényelheti. Vasipari termék tengeren túli konténeres szállítása esetén, ahol fennáll az oxidáció lehetősége, korróziógátló adalékanyaggal dúsítjuk a keveréket.

Amennyiben szakértői tanácsadásra van szüksége, kollégáink örömmel állnak rendelkezésére.

Kapcsolódó termékek

Fóliasapkák

Fóliasapkák

Raktározáshoz és szállításhoz időjárásálló fóliasapkák